Το άθερμο μέλι «Βάβλα»....

Το άθερμο Βιολογικό Μέλι «Βάβλα» είναι 100% κυπριακό προϊόν των μελισσών που διατηρούμε στα βουνά της ημιορεινής Λάρνακας. Έχει πλούσια μυρωδάτη γεύση και προέρχεται από αγριολούλουδα και αρωματικούς θάμνους της κυπριακής φύσης. Δεν υπόκειται σε καμιά θερμική ή άλλη επεξεργασία και γι’ αυτό, το μέλι θα αποκτήσει πλούσια κρεμώδη υφή. Αυτό οφείλεται στη φυσική διαδικασία της κρυστάλλωσης του μελιού που πραγματοποιείται λόγω των συγκεντρώσεων του σε διάφορα είδη μονοσακχαριτών.

– Στο μέλι έχουν ανιχνευτεί 180 στοιχεία υψηλής βιολογικής αξίας, απαραίτητα στον άνθρωπο, ενώ ένα κουταλάκι του γλυκού περιέχει 23 θερμίδες. Εκτός από ιδανικό φυσικό γλυκαντικό με μοναδικό άρωμα, αποτελεί εξαιρετικό φάρμακο αφού περιέχει σάκχαρα, οργανικά οξέα, μεταλλικά στοιχεία και ένζυμα. Το μέλι είναι γνωστό και για την αντιβακτηριακή του δράση.

Περιλαμβάνει αντιβιοτικές ουσίες και είναι κατάλληλο για την επούλωση πληγών λόγω του ενζύμου οξειδάση της γλυκόζης που περιέχει. Έτσι, μέσω αυτού του ενζύμου προάγει και την παραγωγή υπεροξειδίου του υδρογόνου. Ο Ιπποκράτης συνιστούσε διάλυμα μελιού για το βήχα και τον ερεθισμό του φάρυγγα και του λάρυγγα. Επίσης, το μέλι είναι θαυματουργό για το πεπτικό σύστημα αφού καταπολεμά εντερικά παράσιτα, προστατεύει από τα έλκη  στομάχου και εντέρων. Αυτό οφείλεται στην περιεκτικότητά του σε φρουκτόζη η οποία απορροφάται δυσκολότερα και έτσι διεγείρει τα έντερα και προλαμβάνει την δυσκοιλιότητα.

Το Βιολογικό Μέλι «Βάβλα» αποτελεί ένα φυσικό φάρμακο για την ισορροπημένη λειτουργία πληθώρας οργάνων του ανθρώπινου οργανισμού. Για παράδειγμα, η γλυκόζη που περιέχει:

  • Συντελεί στην αύξηση της αντίστασης του οργανισμού στις μολύνσεις.
  • Τονώνει το συκώτι και τη χολή.
  • Βοηθά στη γρήγορη αποβολή άχρηστων ουσιών από το αίμα και τους ιστούς στα νεφρά.
  • Είναι απαραίτητη για την ενίσχυση του καρδιακού μυός.
  • Κατευνάζει και ηρεμεί όλο τον οργανισμό.

Ειδικά για το κυκλοφορικό σύστημα, το μέλι διαστέλλει τα αγγεία και μειώνει την υπέρταση. Αντίθετα, το αντιοξειδωτικό πολυφαινόλη συμβάλλει γενικά στην καρδιακή υγεία. Επίσης, συνίσταται κατά της παχυσαρκίας κι αυξάνει το ποσοστό της αιμοσφαιρίνης λόγω του σιδήρου και του χαλκού που περιέχει. Από την άλλη, τα αντιοξειδωτικά και φλαβονοειδή συστατικά του έχουν σημαντική αντικαρκινική δράση και μειώνουν τις επιβλαβείς συνέπειες της χημειοθεραπείας.

Διαχρονικά, μελετητές και γιατροί συμφωνούν ότι το μέλι αποτελεί συντελεστή μακροζωίας γι’ αυτό και αποτελεί απαραίτητο στοιχείο της διατροφής τους.

Τέλος, για τους λάτρεις του αλκοόλ, η φρουκτόζη σε συνδυασμό με τα ένζυμα του μελιού, κάνουν γρήγορο μεταβολισμό του αλκοόλ. Αυτό επιτυγχάνεται καλύτερα αν το Βιολογικό Μέλι «Βάβλα» συνδυαστεί με χυμό λεμονιού.

€ 14,00