Βιολογικά Κρασιά Λήμνου

Η Λήμνος, ιερή γη του Ηφαίστου, “πλέει” ανάμεσα στον Άθω και τα Δαρδανέλια, συντροφιά με τα αρώματα και τις αυθεντικές της γεύσεις. Γνωστή από τους Ομηρικούς χρόνους για τους περίφημους οίνους της, η Αμπελόεσσα Λήμνος αποτελούσε ανά τους αιώνες σημείο αναφοράς για τα εκλεκτά της προϊόντα.

“Δεν υπάρχει κρασί καλύτερο να πιεις, από ένα γλυκό της Λήμνου”, αναφέρει ο Αθήναιος στους Δειπνοσοφιστές. Η σύγχρονη Λήμνος συνεχίζει την παράδοση, παράγοντας δροσερούς και αρωματικούς ξηρούς οίνους. Ταυτόχρονα όμως, παράγει υπέροχους γλυκείς από τη χαρισματική ποικιλία ‘Μοσχάτο Αλεξανδρείας΄, που ευδοκιμεί στα ηφαιστειογενή της εδάφη.

Προσεγμένοι αμπελώνες σε 7000 στρέμματα, μαζί με την αγαπημένη ποικιλία του Αριστοτέλη Λημνία Άμπελο ή Λημνιό, εξασφαλίζουν με τις μικρές τους αποδόσεις, εξαιρετική πρώτη ύλη. Τα Βιολογικά Κρασιά Λήμνου παράγονται από αμπέλια που μεγαλώνουν με φυσικό τρόπο χωρίς την χρήση ορμονών φυτοφαρμάκων και άλλων πρόσθετων σε 10 ετικέτες.

ΘΟΑΣ Ερυθρός ημίγλυκος επιτραπέζιος από σταφύλια βιολογικής γεωργίας 750 ml (GR8100)

Εκλεκτός ερυθρός ημίγλυκος οίνος, που προέρχεται από το «πάντρεμα» των ποικιλιών Λημνιό, Φωκιανό και Cabernet Sauvignon. Μια ιδιαίτερα ευχάριστη ισορροπία ταννινών και σακχάρων, σε φόντο φρέσκων κόκκινων φρούτων. Σερβίρεται στους 10-12οC σαν απεριτίφ και συνοδεύει φρούτα, ξηρούς καρπούς και ελαφριά φαγητά.

€ 10,50

ΒΙΟ ΛΗΜΝΟΣ ερυθρός ξηρός οίνος 750 ml (GR8101)

Ευχάριστος και απαλός ερυθρός ξηρός οίνος με αρώματα και γεύση φρέσκων κόκκινων φρούτων. Προϊόν της Λημνίας αμπέλου (αγαπημένη ποικιλία του Αριστοτέλη), που ευδοκιμεί στα ηφαιστειογενή εδάφη της Λήμνου από τους αρχαίους χρόνους μέχρι σήμερα. Σερβίρεται στους 15-17°C και συνοδεύει μοναδικά το υπέροχο μελίχλωρο τυρί της Λήμνου καθώς επίσης κίτρινα τυριά και ελαφριά κρεατικά.

€ 8,20

ΡΟΔΟΝ 750 ml

ΡΟΖΕ ΗΜΙΞΗΡΟΣ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟΣ Φρουτώδης, δροσερός οίνος, με έντονα αρώματα και χρώματα τριαντάφυλλου. Προέρχεται από συνοινοποίηση του αρωματικού Μοσχάτου Αλεξανδρείας με το φρουτώδες Λημνιό. Σερβίρεται στους 10°C σαν απεριτίφ και συνοδεύει φρούτα και γλυκά.

€ 10,50

ΛΗΜΝΟΣ, Η ΑΜΠΕΛΟΕΣΣΑ 750ml (λευκός ξηρός)

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ(ΠΟΠ) ΛΗΜΝΟΣ Ευγενικός λευκός ξηρός οίνος από πρόρωγο Μοσχάτο Αλεξάνδρειας ενιαίου αμπελώνα, που ωριμάζει πρώιμα στα ηφαιστειογενή εδάφη της Λήμνου. Πλούσιος σε αρώματα λουλουδιών και απαλή γεύση, περιμένει να σας χαρίσει αξέχαστες στιγμές. Σερβίρεται στους 10°C σαν απεριτίφ και συνοδεύει θαυμάσια πιάτα με άσπρες σάλτσες και θαλασσινούς μεζέδες.

€ 10,00

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ 750 ml

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ (ΠΟΠ) ΛΗΜΝΟΣ Ένα πραγματικό ταξίδι στη Λήμνο των αρωμάτων και των αυθεντικών γεύσεων. Ο εξαιρετικός αυτός λευκός ξηρός οίνος ενιαίου αμπελώνα, προσεκτικά οινοποιημένος, περιέχει σε αφθονία τα χαρακτηριστικά αρώματα λουλουδιών και την πληθωρική γεύση του Μοσχάτου Αλεξανδρείας. Απολαύστε τον στους 9-10°C συντροφιά με θαλασσινούς μεζέδες ή ψάρια στη σχάρα.

€ 9,00

ΒΙΟ ΛΗΜΝΟΣ 750 ml (λευκός ξηρός οίνος)

ΠΡOΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ(ΠΟΠ) ΛΗΜΝΟΣ Δροσερός λευκός ξηρός οίνος, από σταφύλια βιολογικής γεωργίας Μοσχάτου Αλεξανδρειας, έντονα αρωματικός, με πληθωρική γεύση και επίγευση που διαρκεί. Σερβίρεται στους 10οC Κελσίου και αποτελεί μια ιδανική συντροφιά για θαλασσινά και λευκά κρεατικά.

€ 7,00

MOSCATO – BIANCO 750 ml

ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΛΗΜΝΟΣ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ Ημιαφρώδες, λευκό, ημίγλυκο κρασί, φρέσκο ​​και φρουτώδες από σταφύλια βιολογικής γεωργίας της ποικιλίας «Μοσχάτο Αλεξανδρείας» Παρασκευάζεται με τη μέθοδο των κλειστών δεξαμενών, οι φυσαλίδες του είναι φυσικές και προκύπτουν μετά από δεύτερη ζύμωση. Σερβίρεται στους 6-8 °C ως ορεκτικό.

€ 10,75

MOSCATO ROSATO 750 ml

ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΛΗΜΝΟΣ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ Ημιαφρώδες, ροζέ, ημίγλυκο κρασί, φρέσκο ​​και φρουτώδες από σταφύλια βιολογικής γεωργίας της ποικιλίας «Μοσχάτο Αλεξανδρείας» και «Λημνιό». Παρασκευάζεται με τη μέθοδο των κλειστών δεξαμενών, οι φυσαλίδες του είναι φυσικές και προκύπτουν μετά από δεύτερη ζύμωση. Σερβίρεται στους 6-8 °C ως ορεκτικό.

€ 11,00

LA TERRA 500 ml

ΠΡΟΣTATEYOMENH ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ (ΠΟΠ) ΜΟΣΧΑΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ Εκλεκτός επιδόρπιος οίνος, από υπερώριμα σταφύλια, με το χρώμα του παλιού χρυσού. Περικλείει, με μοναδικό τρόπο, όλα τα πρωτογενή αρώματα και την πληθωρική γεύση του χαρισματικού Μοσχάτου Αλεξανδρείας. Σερβιρισμένος στους 7°C αποτελεί θαυμάσιο απεριτίφ και χαρίζει αξέχαστες στιγμές συνοδεύοντας πλούσια γλυκά και φρούτα.

€ 13,00

LA TERRA GRAND CRU* 500 ml

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ(ΠΟΠ) ΜΟΣΧΑΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ ΑΠΟ ΔΙΑΛΕΧΤΟΥΣ ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ Εξαιρετικός επιδόρπιος οίνος ,από υπερώριμα σταφύλια αμπελώνα χαμηλής στρεμματικής απόδοσης. Συνδυάζει με θαυμάσιο τρόπο, αρώματα πρωτογενή και ζύμωσης, με την πληθωρική γεύση του χαρισματικού Μοσχάτου Αλεξανδρείας Σερβίρεται στους 7οC σαν απεριτίφ, κυρίως όμως σαν επιδόρπιος, συνοδεύοντας πλούσια γλυκά και φρούτα.

*Grand cru: Ο υψηλότερος σε ποιότητα αμπελώνας μιας περιοχής.

€ 14,30