Ισχύουν όσα έχω διευκρινίσει για τις νέες ταυτότητες, όπου ΑΧΡΕΙΑΣΤΑ για τους πολίτες, στο ΔΕΥΤΕΡΟ τσιπάκι, που ΔΕΝ είναι υποχρεωτικό στην Ε.Ε, ΕΝΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΛΑ τα ΑΡΧΕΙΑ (φορολογικό , τραπεζικό υγειονομικό, ασφαλιστικό, περιβαλλοντικό, ποινικό κ.λ.π) και έτσι το ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΤΣΩ ΣΕ ΕΝΑ από αυτά μπορεί να ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΟΛΑ τα υπόλοιπα….
Επομένως, εάν κάποιος δεν μπόρεσε, όπως είχα συμβουλεύσει, να εκδώσει Νεο Διαβατήριο 10ετούς διάρκειας και αναγκασθεί να εκδώσει νέα ταυτότητα, θα πρέπει κατά την αίτηση έκδοσης αυτής να γνωστοποιήσει εγγράφως, κρατώντας αντίγραφο, ότι ” ΔΕΝ συναινώ και ΑΠΑΓΟΡΕΥΩ κάθε χρήση προσωπικών μου δεδομένων από το φορολογικό , τραπεζικό, υγειονομικό, ασφαλιστικό, περιβαλλοντικό, ποινικό μητρώο κ.λ.π σχετικά με το πρόσωπό μου από υπηρεσίες, ή οντότητες, που ΔΕΝ είχαν εξαρχής σχέση με τη συλλογή αυτών των δεδομένων μου, επιφυλασσομένου παντός νομίμου δικαιώματός μου” .
Το πιο πάνω, εντός εισαγωγικών, κείμενο μπορείτε, επιπλέον των ανωτέρω, να το κοινοποιείτε με δικαστικό επιμελητή και προς το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής για μεγαλύτερρη εξασφάλιση !
Αναφορικά τώρα με τον προσωπικό αριθμό, που υπάρχει ΜΕΣΑ στη Νέα Ταυτότητα : Αυτός αποτελείται από τον ΑΦΜ μας καθώς και ως ΠΡΟΘΕΜΑ τρία ακόμη αλφαριθμητικά στοιχεία, εκ των οποίων το ΤΡΙΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ αυτό που ΕΛΕΓΧΕΙ ΟΛΑ τα υπόλοιπα και είτε αφήνει να χρησιμοποιηθεί ο αριθμός, είτε τον ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ λόγω έλλειψης αυθεντικότητας……Εδώ να τονίσουμε πως μπορεί ο πολίτης να διαλέξει μεταξύ 15 αλφαβητικών ομόγραφων στοιχείων ελληνικής – λατινικής αμφαβήτου και 10 αριθμητικών, ήτοι συνολικά μεταξύ 25 στοιχείων. Πώς είναι λοιπόν δυνατό να ΜΗΝ είναι αυθεντικός ένας αριθμός ;;;;;; Είναι ΑΔΥΝΑΤΟ ! Εάν υπάρξει λαθος αναγραφής σε έναν από τα συνολικά 12 αλφαριθμητικά στοιχεία, τότε βεβαίως είναι λογικό να μην σου δίνεται πρίοσβαση, καθώς ο συνολικός αριθμός είναι λάθος. Τι νόημα λοιπόν έχει ένα συγκεκριμένο στοιχείο να έχει το ρόλο του ΕΛΕΓΧΟΥ αυθεντικότητας;;; Μα για να ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ ΑΛΓΟΡΙΘΜΙΚΑ ΟΛΟΝ τον υπόλοιπο αριθμό (check digit) !!!
Η αποστολή μηνύματος, ώστε ο πολίτης να συμμετάσχει στην υποτιθέμενη διαμόρφωση του προσωπικού του αριθμού έχει την έννοια της ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ δεδομένω, που διαχειρίζονται με αυτόν στην Νέα Ταυτότητα !!!
Άρα άλλο πράγμα να δώσουν μόνοι τους ό,τι θέλουν και άλλο να έχει ο πολίτης συνεναίσει στρη διαμόρφωση του αριθμού !!!
Αυτά είναι όλα όσα πρέπει να ξέρετε.
Καλή Δύναμη σε όλους και όλους !
Μαυραγάνης Νικόλαος – Πρόεδρος ΕΝΩΝΩ
Γράψτε σχόλιο